Arkorrektion

Fjernelse af selve arret er selvfølgelig ikke muligt. Mange mennesker går dog rundt med ar, som af forskellige årsager er blevet grimmere end man havde forventet. I mange tilfælde kan udseendet af disse ar forbedres ved en arkorrektion.

Ved arkorrektion fjernes det gamle ar helt eller delvis og huden lukkes således,  at det nye ar bliver mere harmonisk i forhold til omgivelserne. Uanset hvor på kroppen der opereres, skal det pågældende område efterfølgende holdes i ro i en given periode for at opnå det optimale resultat.
Trådfjernelse efter 2-3 uger. Undgå sol den første sommer, da det nye ar lettere vil blive skoldet. Brug høj solfaktor.

Forventet resultat:
Resultatet efter denne type operation er individuelt. Enkelte patienter vil også efter arkorrektion udvikle uskønne brede ar (keloiddannelse) på grund af deres hudtype.
Nogle ar kræver efterfølgende tryk- eller silikonegel-behandling for optimalt resultat. Under operationen vil plastikkirurgen vejlede om arbehandling efter operation.

Der gøres opmærksom på, at man som patient har ret til at medbringe bisidder ved konsultationen (ved modtagelsen af den mundtlige information).